Moda nupcial

El vestit de casament o de festa marca la distinció i l’elegància de qui protagonitza l’esdeveniment.

 

sdc16359La llenceria: la cara més íntima de la núvia. Una companya pell amb pell que cal triar amb tanta o més cura que el vestit. La llenceria, i la seva versió més nupcial, la cotilleria, és l'encarregada de donar forma, realçar i modelar el cos, fent que el vestit de núvia s'ajusti a cada revolt i ens faci sentir reines per un dia.

   

vestits_nensHi ha dies molt especials i emotius que exigeixen lluir peces de roba úniques. No només per a un casament sinó també per a comunions.

A Saló Boda us indiquem quines són les tendències.

   

gaudi_noviosVictorio & Lucchino

L’home també té opcions fascinants a l’hora d’escollir la roba per casar-se. El nuvi modern es preocupa cada cop més pel seu propi estil. Està clar que no té tantes opcions com la dona,  però pot decidir quin vestit durà i també tots els seus complements: botons de puny, mitjons, sabates o cinturó, entre d’altres.

   

gaudi_noviasElisabeth Barboza
Any rere any, col·lecció rere col·lecció, Elisabeth BARBOZA ha reconegut i col·laborat amb els més grans dins de la casa Pronuptia: Christian Lacroix, Hanaë Mori, Torrente, Olivier Lapidus, Roberto Torretta,... entre altres dissenyadors especialitzats en vestits de núvia.

   

Si les tendències en moda canvien temporada rere temporada, la moda de bany no pot ser menys. Si fa anys es buscava bàsicament la comoditat per anar a la platja o a la piscina, avui en dia aquesta ha d’anar combinada amb l’elegància i no perquè sigui una obligació, sinó perquè ens volem sentir el màxim de guapes possible.

   

Moda AcompanyantAssistir a una cerimònia nupcial implica certes normes de protocol. Evidentment, no podem anar vestits com un dia normal a la nostra vida. És una celebració, i com a tal, hem de respectar les normes imposades pels nuvis a l’hora de vestir. En el següent reportatge fem un repàs de les últimes tendències dels dissenyadors tant en moda femenina com masculina. Una elecció segura d’elegància i saber estar.

   

Pasarel·la Gaudí NúviesPer divuitè any consecutiu, la Passarel•la Gaudí Núvies va convertir Barcelona en la capital de la moda nupcial. Els millors dissenyadors van estar presents en aquesta cita, que ja s’ha convertit en tot un clàssic en el calendari de la moda. Rosa Clarà, Karl Lagerfeld, Christian Lacroix, Jesús del Pozo i Hannibal Laguna són algunes de les marques que van mostrar les seves tendències amb vista a aquesta temporada.

   

moda interiorEl dia del seu casament, una núvia ha d’estar perfecta tant per fora com per dins, per això és molt important prestar atenció a tots els detalls i especialment als de la roba interior. Les tendències actuals no disten de les de fa anys i és que l’aposta per les tonalitats clares en la roba interior segueix sent un valor segur. Els colors predominants són el marfil o el blanc trencat. Pel que fa a la forma —especialment del sostenidor— aquest s’haurà d’escollir en funció del tipus d’escot que porti el vestit. Ara bé, com que en l’actualitat predominen els escots paraula d’honor, una bona elecció seran els sostenidors sense tirants. En el cas d’escots molt profunds per l’esquena, el millor són els sostenidors lligats al coll o amb tirants rectes.

   

Antonio MiróAntonio Miró
Aquesta firma presenta una col•lecció de cerimònia dirigida al nuvi actual, jove i modern. Els vestits es presenten amb un tall estilitzat, entallat, amb americanes curtes, solapes estretes, de pic i normals, amb detalls que busquen la diferència i sempre ressalten la figura del noi jove que es cuida. Per als més agosarats potencien el conjunt d’americana amb pantalons, i trenquen d’aquesta manera el vestit convencional, marcant punts de colors i microdibuixos (en llanes que juguen amb la subtilesa de l’efecte mat/brillant). Per als nuvis més clàssics i puristes —aquells que valoren la qualitat d’un bon teixit— s’opta per les llanes amb seda amb brillantor natural, que atorga sobrietat i màxima elegància a qui la llueix.

   

Pasarel·la GaudíRosa Clarà, Karl Lagerfeld, Christian Lacroix, Jesús del Pozo, Hannibal Laguna, etc. Tots formen part del luxós elenc de dissenyadors que van prendre part, el passat mes de maig, en la XVIII edició de la Passarel·la Gaudí Núvies. Aquesta converteix cada any la ciutat de Barcelona en la capital mundial de la moda nupcial i aquest 2008, no ha estat menys. Consolidada totalment en el panorama internacional, la Passarel·la Gaudí Núvies és considerada la millor passarel·la de vestits de núvia, ja que compta amb una àmplia selecció del millor quant a dissenyadors nacionals i internacionals.